2015. december 11., péntek

Színek közt

Az összeesküvők egyik legújabb mániája a színes Hold léte, ( csak azóta persze  amióta divatba jöttek ú.n.  színtelített képek a Holdról  amiket műkedvelő fényképészek készítettek, előtte semmit erről nem tudtak ugyebárrrrr összeeskövőék)  merthogy szerintük Földünk légköre, és az alaposan hazug NASA eltitkolja Holdunk színpompás létét. Kész, erről nem is kéne többet írni, mert ismerik a mondást "Egyetlen kép többet mond ezer szónál". S van az a másik mondás, ezt is biztosan ismerik: "Amiről nem tudunk az nincs".
Ezt  arra értve hogy a NASA semmit nem titkolt el a Hold színeiről, ha kissé alaposabb, és tájékozottabb lenne a társadalom összeesküvés-mániás fele, akkor tudná, hogy pl az Apollo 15 űrhajósai nyílvánosan emlegettek egy "zöld sziklát", vagy az Apollo 17 "narancs talaját"....  netán pl tudnának Lucien Rudaux színes Holdfestményéről, melyet a csillagász, Lucien maga precíz észlelései alapján alkotott meg! Ekkortájt NASA nem is létezett, de Lucien képét bárki láthatta. Ráadásul ez nem Isteni csoda, vagy valami misztériumi okokra vezethető vissza: EZ GEOLÓGIA!!!!



Elsőként azonban lássuk a problémát:


A Hold ezen a képsorozaton a legfelsővel azonos lehetne....

Ma bármit meg lehet csinálni képszerkesztőkkel ugyanis! BÁRMIT!
A Hold színei megvannak, de nagyon gyengén érzékelhetőek!
Az ember már csak ilyen; ha valami színesen-szagos, azt jobban befogadja
mint a valóságot. (tisztelet  a kivételnek)


Hogy egyetlen pillekönnyű suhintással szilánkokra törjem a fentebb nevezett összeesküvők igen buta elgondolásait, mely szerint a  NASA hazudik, illetőleg a földi légkőr szűrőként funkcionál égitest szín témában, álljék itt egy kép és egy nagyon egyszerű kérdés:
Ha  a légkörünk szűri ki a Hold színeit, a Mars miért látszik eredeti, narancsos színnel? No?


A kép  Taurus-Littrow területéről készült. A képet az Apollo 17 készítette, én pedig színtelítettem, ugyanazzal a módszerrel amivel ma annyira dívik eme műfaj s láss csodát, a színek, hála  a kőzeteknek színesek! Ki hazudik itt és miről kérem tisztelettel??????





Ez eredeti NASA fotó!!!!! Halló!!!! Színes filmre, ugye értik?!






S végül: Lucien Rudaux festménye 1920-ból: